Kind Textile terveydenhuollon ammattilaisten käytössä, osa 2

Älykkäillä ja kestävillä ratkaisuilla kehitetään paremmaksi niin yleistä työturvallisuutta kuin työergonomiaakin. 
Erityisesti sosiaali- ja terveysalalla työskentely on fyysisesti raskasta ja intensiivistä. Kind Textile- suojatekstiilit tuovat näin kaivattua apua työn tuomiin haasteisiin. 

Hoito- ja hoivatyössä hoitaja joutuu käyttämään kehoaan monipuolisesti ja hänen tulee kiinnittää huomio omiin työskentelyasentoihinsa. Kurkottelua ja kumartelua tulisi välttää, sen sijaan tulisi työskennellä niin, että paino pysyy jalkojen päällä ja selkä on suorassa.

Haitallinen fyysinen kuormitus voi aiheuttaa vakavia seurauksia. Työ muuttuu aiempaa tehottomaksi, työn laatu kärsii ja sairauspoissaolot vaikuttavat negatiivisesti yleiseen toimintaan. Työntekijä saattaa sairastua myös tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. 

Kyllä se kestää

Tiesitkö, että Kind Textile- suojatekstiilit voivat kestää jopa 150 kiloa painavan potilaan nostamisen? Kun nostotekniikka on hallittu ja rauhallinen, suojatekstiili kestää repeämättä. Nostamisessa on tietysti muistettava ergonominen työasento. Samaa tekstiiliä voidaan hyödyntää myös paareilla – näin vältetään potilaan turha liikuttelu alustalta toiselle.

Kind Textile on kokonsa puolesta erinomainen ratkaisu ensihoidon käyttöön. Potilaiden nostaminen ja peittäminen on nopeampaa ja helpompaa. Esimerkiksi Drytop 5-pack on kooltaan 60 x 140 cm. tps://kindtextile.fi/drytop-5-pack/

Entä mitä mieltä terveydenhuollon ammattilaiset ovat?

Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri antoi positiivista asiakaspalautetta käytettyään Kind Textile- suojatekstiiliä:

“Potilas makaa ahtaan vessan lattialla omissa eritteissään. Lakana asetetaan potilaan alle ja hallitusti nostetaan paareille. Selvää plussaa oli se, että suojatekstiilin iso koko helpottaa käyttöä, on hyvä imeytymiskyvyltään ja käytössä kestävä. 

Huolehdi sinäkin omasta hyvinvoinnistasi ja työergonomiasta – Kind Textilen kanssa työnteko on helpompaa ja kevyempää. 

Lähteet:

https://www.tyosuojelu.fi/tyoolot/fyysinen-kuormitus

https://www.ttl.fi/tyoymparisto/ergonomian-tietopankki/potilaan-hoitaminen/potilassiirrot/