Esittelyssä superabsorbeeni polymeeri eli SAP

Tiesitkö, että Kind Textile- tuotteet ovat imeytymiskykyisiä erityisen tekniikan ansiosta? Tutustutaan nyt tarkemmin tähän kosteutta sitovaan kemialliseen aineeseen, joka mullistaa ainutlaatuisuudellaan.


SAP eli superabsorboiva polymeeri (engl. a super absorbent polymer) luokitellaan hydrogeeliksi ja se absorboi eli sitoo erinomaisesti nesteitä. Tislatussa vedessä SAP voi sitoa itseensä jopa 50- 500 kertaa oman painonsa verran nesteitä. Kun vesi joutuu kosketuksiin yhden SAP- polymeeriketjun kanssa, se imeytyy molekyyliin osmoosin avulla. Vesi siirtyy tavallaan varastoon polymeeriverkoston sisäpuolelle ja tällöin aine muuttuu geeliksi.

Vasemmalla: Superabsorbeeni polymeeri jauheena
Oikealla: SAP on reagoinut nesteen kanssa ja muodostanut geelipinnan

Tämä geelipinta hylkii likaa ja kosteutta – suojatekstiili on luotettava ratkaisu erilaisissa, haasteellisissakin tilanteissa. On kyse sitten vesivahingosta kylpyhuoneessa tai potilaan runsaasti verta vuotavasta haavasta, Kind Textile suojaa tehokkaasti työympäristösi.

Superabsorboivan polymeerin yleisimmät käyttökohteet ovat hygieniatuotteet, esimerkiksi vaipat. Tekstiilin pinnalle muodustuva geelipinta on myös hygieeninen ja hengittävä tehden tuotteesta miellyttäväntuntuisen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että superabsorboiva polymeeri ei ole materiaalina myrkyllinen, eikä aiheuta ihoherkkyyttä. Suojatekstiilimme ovat turvallisia, luotettavia sekä kustannustehokkaita vähentäen merkittävästi siivoukseen tai pyykin pesuun menevää aikaa.


”Imukykynsä ansiosta kroonikkovaippaa parempi. Vanhassa kroppalakanassa ei ole lainkaan tätä ominaisuutta eli siinä mielessä paljon parempi vaihtoehto.”

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos