Kind Textile käyttökokemuksia

Kindtextile Jona 200 oli Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä koekäytössä. Lue, mitä sairaanhoitokentän ammattilaiset sanovat tuotteesta.

”Mummo makaa verilammikossa keittiössä, jälki kuin teurastuksen jäljiltä. Mummo kietaistiin Kindtextileen ja tehtiin paketti. Lakana on hyvä koska se on iso ja siinä on tarrat. Lisäksi lakana on hyvä nostoon.”


”Jalaton 70kg pot. lattialla kaikissa eritteissä. Sujautetaan lakana potilasta pyörittämällä alle, lakanan ”muovi”-puolelle myös eritettä, joka sitten kulkeutui paareille. Nostokahvat puuttuu, piti rytätä nyrkkeihin jotta sai otteen(mutta onnistui kuitenkin hyvin näinkin). Lakana jousti hieman nostettaessa, mutta se ei haitannut mitenkään nostoa. Hyvä että on isokokoinen. Mitä etua on loppujen lopuksi perus kroppalakana+vihreä lakana yhdistelmään?”


”Pot. makaa ahtaan vessan lattialla omissa eritteissään->Lakana pt:n alle ja hallittu nosto paareille.

+ Iso koko helpottaa käyttöä
+ Hyvä imukyky
+ Tukevan oloinen
– Kantokahvat puuttuu”


”Tajuton potilas, jolla virtsat alla. Hyvää runsas imukyky, lisäksi kestävä. Ei revennyt nostossa”


”Potilaalla virtsat ja ulosteet alla, myös oksentelua ja oksennusta joka puolella. Nostolakanalla suojattu paarit ja siirretty potilas srl:ssa paareilta sänkyyn.
+Isokokoinen
+Sai käärittyä/paketoitua potilaan lakanalla joka esti eritetahrojen/tahrojen leviämisen

”Levoton syyhypotilas. Lakana oli tarpeeksi iso ja potilaan sai hyvin siihen käärittyä. Pysyi hyvin paikallaa vaikka pt. liikkui paareilla jonkin verran pitkän kuljetuksenmatkan. Teipit tosin irtosivat helposti. Materiaali mukavan tuntuista ja erittäin kestävää


”Hypoterminen potilas. Riisuttu kokonaan. Vuorattu ”avaruuslakanapussi” (Blizzard Blanket) Kindtextilellä, joka mukavampi potilaan ihoa vasten, piti myös ”heat”-lämpöpussit irti ihosta.”


”Obeesia potilasta piti siirtää sairaalasängyllä ja alla ei ollut kuin tavallinen lakana. Kieriteltiin imevä nostolakana alle ja riuhtaistiin. Kesti hyvin nostamista, vaikka potilas oli todella painava. Helpompi tarttua kuin kroppalakanaan. Eritteitä ei valitettavasti ollut, joten en osaa imemisestä sanoa.”


”Mt-ongelmainen potilas oli viiltänyt itseään kaikkiin raajoihin runsaasti vertavuotavat haavat. Haavat sidottiin kohteessa ja paareille levitettiin imevä lakana, joka osoittautui loistavaksi, sillä verta oli paljon ja paarit pysyivät puhtaina ja potilas oli helppo sairaalassa siirtää lakanan kanssa sairaalan sänkyyn. Suosittelut lakanan puolesta täältä.”